Çalışma ve Oturma İzni
Hizmetler
Çalışma ve Oturma İzni
Ülkemizde bulunan yabancıların, ihtiyaçlarına göre, ikamet ve çalışma izni konularında, Göç İdaresi işlemlerine aracılık eden, sorumlu bir firmayız.
İKAMET TEZKERESİ (OTURMA) VE ÇALIŞMA İZNİ /DEPORT KALDIRMA/YABANCI ÇALIŞAN TEMİNİ
Başlıca faaliyet alanlarımız aşağıdaki gibidir:
1-Göç idaresine ikamet (oturum) başvurusunda bulunan şahısları kabul etmek, Göç idaresinin talep ettiği, her türlü başvuru evrakını düzenlemek.
2-Başvuruda bulunacak şahısların temel bilgilerinin girilmesi, E-İkamet randevusunun alınması, pasaport ve Başvuru evraklarını teslim etmek ve teslim almak v.b hizmetleri içermektedir.
3-Göç idaresinin talebi doğrultusunda, ilgili bilgilerini yayınlamak, e-mail vb kanallarla, başvuran şahısların sorularını yanıtlamak ve gerekli yardımı sağlamak.
4-Göç İdaresinin talepleri doğrultusunda, başvuruda bulunan şahıslara yönelik, diğer gerekli hizmetleri sağlamak.
5-Çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığına, 6735 sayılı uluslar arası iş gücü kanununa istinaden, çalışma izni müracaatı, evrak tamamlama
Göç İdaresi, Randevusuz başvuru kabul etmemektedir.
İkamet izni çeşitlerine göre değişiklik göstermektedir. Bunlar Kısa dönem, aile, Öğrenci, insani ve uzun dönem olarak sıralayabiliriz. Alt kısımda yer alan belgeler, her başvuru sahibinden İstenen, genel belgelerdir..
Başvuru için gerekli belgeler
2-Pasaport veya yerine geçen belgenin, noter onaylı fotokopisi (kimlik bilgileri ve fotoğrafın bulunduğu sayfa ile işlem gören sayfalar).
3-Dört (4) adet fotoğraf (son 6 ay içinde çekilmiş,fonu beyaz ve biyometrik olmalıdır). 4-Kalınacak sürede, yeterli ve düzenli maddi imkana sahip olduğunuza dair beyan (Başvuru formunda beyan edilir. İdare destekleyici belge isteyebilir). 5-Geçerli sağlık sigortası.(Sigorta süresi, istenilen ikamet izni süresini kapsamalıdır. Aşağıdakilerden biri yeterli sayılır). a)İkili sosyal güvenlik sözleşmeleri kapsamında, Türkiye de sağlık hizmetlerinden, faydalanıldığına dair, İl sosyal güvenlik birimlerinden alınan İmzalı/e-imzalı ve Kaşeli/Mühürlü belge.
b)Sosyal güvenlik kurumundan alınmış e-imzalı/imzalı ve kaşeli /mühürlü provizyon belgesi (Sgk'dan getirilecek olan provizyon belgeleri hem destekleyici, hem de aile bireylerini kapsayacak biçimde olmalıdır)
c)Özel sağlık sigortası (Poliçede "İş bu poliçe 06/06/2014 tarih ve 9 sayılı ikamet izni taleplerinde yaptırılacak özel sağlık sigortalarına ilişkin genelgede belirlenen, asgari teminat yapısını kapsamaktadır." İbaresi bulunmalıdır. Lütfen Başvuru sırasında sigorta poliçenizin e-imzalı/imzalı ve kaşeli/Mühürlü aslını ibraz ediniz!
▪ Kalınacak her ay için 500 Dolarlık banka hesabı.
▪ Kendi ülkesinden alınmış doğum belgesi.
▪ Türkiye'den alınmış sabıka kaydı.
▪ Misafir olarak kalınacaksa, taahhütname veren kişinin maaş bordrosu.
▪ Özel sağlık sigortası.
▪ Otelde kalacaklar için, kalınacak süre boyunca, alınmış provizyon Belgesi.
▪ Yabancının yanında çocuğu bulunması durumunda, babadan alınmış İzin Belgesi.(Bu belge apostil onaylı olması gerekmektedir).
▪ Pasaport Fotokopisi (Latin harfleri bulunmaması durumunda, Türkçe tercüme ve Noter onayı gerekmektedir).
▪ 4 adet fotoğraf
▪ Turizm Bölgelerimiz dışında kalan (İstanbul, İzmir, Antalya, Muğla
ve kıyı şeridi) İllerimizin haricinde ikamet edecek, yabancılar) bir veya iki senelik ikamet izni alamayabilirler..